Diplomatski skandal: Amerika nije dala vize ruskim političarima

© Sputnik / Dejan SimićRuski senator Konstantin Kosačov na polaganju venaca na Groblju oslobodiocima Beograda povodom Dana pobede
Ruski senator Konstantin Kosačov na polaganju venaca na Groblju oslobodiocima Beograda povodom Dana pobede - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko članova Saveta Federacije, uključujući šefa Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne poslove Konstantina Kosačova, koji treba da učestvuju u radu godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN, nije dobilo američke vize.

Sjedinjene Američke Države su odbile da daju vize pojedinim članovima ruske delegacije pri Ujedinjenim nacijama, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je kazao da je Vašington time prekršio svoje međunarodne obaveze.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je američko nepoštovanje članova svetske organizacije ocenila kao nedopustivo.

„Još jedan čin zanemarivanja prava suverenih država i međunarodnih organizacija i nemogućnost da se na neki način pristojno realizuju sopstvene međunarodno-pravne obaveze biće centralna tema razgovora Lavrova i Pompea u Njujorku“, rekla je Zaharova.

Američka strana se pozvala na tehničke poteškoće i kritikovala je ruske zvaničnike da nisu na vreme podneli dokumenta, ali je Zaharova to negirala.

Podsetimo, danas se u Njujorku održava sednica Generalne skupštine UN.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala