Amerika želi da oteža rad Rusije u UN

© Sputnik / Dejan SimićRuski senator Konstantin Kosačov pre šetnje Besmrtnog puka u Beogradu
Ruski senator Konstantin Kosačov pre šetnje Besmrtnog puka u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka SAD da ne izdaju vize članovima ruske delegacije radi učešća na Generalnoj skupštini UN u Njujorku je politička, a ne tehnička odluka, izjavio je novinarima predsednik Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Konstantin Kosačov.

Prema rečima Kosačova, ruska strana je podsećala Amerikance na vize za članove zvanične delegacije zemlje nekoliko puta dnevno, pa čak i noću, uzimajući u obzir razliku u vremenu.

„Ova situacija za Amerikance je bila apsolutno transparentna. Oni razumeju čemu to vodi. Oni namerno dovode situaciju do skandala. To je čisto politička odluka. Tu nema nikakvih tehničkih komplikacija. To je pokušaj da se oteža sadržajan, kvalitetan, profesionalan rad ruske delegacije na Generalnoj skupštini UN“, rekao je Kosačov za „Prvi kanal“.

Kosačov nije isključio mogućnost da članovi delegacije koji su dobili američke vize učestvuju u radu Generalne skupštine UN.

Podsetimo, nekoliko članova Saveta Federacije, uključujući šefa Komiteta Saveta Federacije Rusije za međunarodne poslove Konstantina Kosačova, koji treba da učestvuju u radu godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN, nije dobilo američku vizu.

Predstavniku Ambasade SAD u Rusiji predata je protestna nota zbog odbijanja Vašingtona da izda vize članovima ruske delegacije koja je trebalo da učestvuje u radu Generalne skupštine UN.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala