Ambasada SAD: Pomno ćemo pratiti Žandarmeriju Republike Srpske

CC0 / Pixabay / Zastava SAD
Zastava SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada SAD saopštila je danas da će nastaviti pomno da prati Žandarmeriju Republike Srpske i sve druge nove policijske strukture u BiH, da bi obezbedili da one deluju konzistentno, u skladu s postavljenim ciljevima.

To je saopšteno sarajevskom portalu „Avaz“ iz Ambasade SAD, a nakon što je u Centru za obuku u Zalužanima, kod Banjaluke, ranije danas postrojena nova organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova RS — Jedinica žandarmerije.

U saopštenju Ambasade SAD se navodi da oni ulažu milione dolara u BiH da bi dali podršku nemilitarizovanim policijskim agencijama, čija je odgovornost, pre svega, zaštita interesa građana, preneo je Tanjug.

„I dalje ćemo odgovoran rad policije, čija je misija isključivo civilna, smatrati prioritetom za celu BiH. Policijske snage u BiH moraju biti profesionalne, odgovorne, koordinirane i interoperabilne s drugim agencijama za sprovođenje zakona radi suočavanja sa zajedničkim pretnjama, zaštite interesa građana i očuvanja stabilnosti BiH“, naveli su iz Ambasade SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala