Tramp blokirao pola Njujorka

© REUTERS / DARREN ORNITZNjujork
Njujork - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalna skupština UN, na koju stižu zvaničnici iz oko 200 zemalja, brojne delegacije, saradnici, njihova obezbeđenja, od uzavrelog megapolisa kakav je Njujork napravila je „pakao“, za koji je, verovatno, najzaslužniji majstor velike scene, američki predsednik Donald Tramp.

On je sa svim svojim ljudima praktično blokirao grad na potezu između UN, gde je na kratko „uleteo“ na sastanak o klimi na petnaestak minuta, i svoje kule „Tramp“ na 5. aveniji, između 56. i 57. ulice, gde boravi tokom posete Njujorku.

„Prilično je luda situacija. Većina ulica između 42. i 57. ulice su zatvorene... Za dve milje treba mi 45 minuta“, požalio se jedan Njujorčanin televiziji „Si-Bi-Es Njujork“.

Autobusi kasne i mnogi su se žalili toj televiziji da nisu uspeli da stignu ni na posao.

Sve je pomereno, sastanci se odlažu, kažu stanovnici Njujorka, čije se kancelarije nalaze u „srcu“ grada, na Menhetnu i u okolnim delovima Njujorka, koji „gravitiraju“ ka sedištu UN.

Kako prenosi ta TV mreža, u gradu je bezbednost na najvišem nivou, a ulice se povremeno zatvaraju na istočnoj strani Menhetna, gde se nalazi i sedište UN.

Sjuzan Park, koja živi baš u tom delu grada, kaže da je gužva neuobičajeno velika, a da situaciju dodatno otežavaju bezbednosne provere ličnih dokumenata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala