Skoro polovina Amerikanaca misli da je električnim automobilima potreban benzin

© AP Photo / Robyn Beck/PoolOsnivač kompanije Tesla, Ilon Mask, dolazi u modifikovanom modelu električnog automobila na prezentaciji otkrivanja tunela ispod Los Anđelesa
Osnivač kompanije Tesla, Ilon Mask, dolazi u modifikovanom modelu električnog automobila na prezentaciji otkrivanja tunela ispod Los Anđelesa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Verovali ili ne, 42 odsto ispitanih Amerikanaca uvereno je da je električnim vozilima neophodan benzin da bi se kretala. Osim toga, 80 odsto Amerikanaca ne bi odabralo električni pogon za svoje vozilo zbog ekstremnih vremenskih prilika.

Kompanija „Ford“ je odlučila da objavi rezultate nezavisnog istraživanja sprovedenog u Evropi, Kini i Sjedinjenim Državama. „Fordov“ direktor za elektrifikaciju Ted Kanis otkrio je rezultate za SAD.

Studija je pokazala da ni Evropljani nisu neke naročite „pametnice“. Tako 90 odsto Amerikanaca i Evropljana i dalje misli da su električna vozila spora, a njih 67 odsto smatra da se na struju teško može povući prikolica, prenosi hrvatski „Indeks“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala