Maduro zahvalio Putinu na podršci venecuelanskom narodu

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Venecuele Nikolas Maduro
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je zahvalan Rusiji za podršku suvereniteta južnoameričke države i solidarnost sa njenim narodom, izjavio je u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

„Rusija sa njenim globalnim liderstvom je odlučno podržala Venecuelu i njeno pravo na mir. I ja zahvaljujem Rusiji i čitavom ruskom narodu za njegovo razumevanje i za njihovu solidarnost sa narodom Venecuele“, rekao je on.

Maduro je naglasio da Rusiju i Venecuelu povezuju odnosi koji karakterizuje uzajamno poverenje lidera. On je saopštio da se nalazi u stalnom kontaktu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Mi smo se bezbroj puta sastajali u Moskvi, kao i na različitim međunarodnim nivoima. Mi stalno razmenjujemo pisma sa zajedničkim pogledima i predlozima o razvoju bilateralnih odnosa, razgovaramo telefonom. I naravno, narednih dana, nedelja, nastavićemo da unapređujemo naše odnose i dalje“, dodao je on.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da poseta predsednika Venecuele Rusiji očekuje u bliskoj budućnosti. U julu je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov za vreme posete Karakasu razgovarao o pripremama posete Madura Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala