Interpol krije ko gura Prištinu

© AP Photo / Laurent CiprianiLogo Interpola u sedištu međunarodne policijske organizacije u Lionu u Francuskoj
Logo Interpola u sedištu međunarodne policijske organizacije u Lionu u Francuskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iako Priština tvrdi da su se gotovo sve članice Izvršnog komiteta Interpola složile da se zahtev za prijem tzv. Kosova razmatra na predstojećoj Generalnoj skupštini u Čileu, u sedištu Interpola kažu da će se dnevni red tog zasedanja utvrditi tek u oktobru, pišu „Večernje novosti“.

Dnevni red 88. Generalne skupštine Interpola preliminarno je razmatran u junu, ali je ostala nepoznanica da li je tom prilikom postojala većina da se u njega uvrsti i zahtev Prištine za prijem.

List navodi da je pitao Interpol kako su tada pojedinačno glasale zemlje-članice Izvršnog komiteta Interpola, ali da nije dobio konkretan odgovor iz sedišta svetske policijske organizacije u Lionu.

„Izvršni komitet će odobriti dnevni red 88. Generalne skupštine na svom sledećem sastanku u oktobru. Zatim se o dnevnom redu glasa u Skupštini, tako da u ovoj fazi ne možemo da pružimo više informacija“, rečeno je u Interpolu.

List podseća da Izvršni komitet Interpola ima 13 članova — Alžir, Rusija, Argentina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Brazil, Moldavija, Angola, Nigerija, Holandija i predsedavajuća Južna Koreja — dok su mesta Amerike i Azije upražnjena. Od pomenutih zemalja, njih sedam ne priznaje kosovsku nezavisnost.

Generalna skupština Interpola zasedaće od 15. do 18. oktobra u prestonici Čilea, Santjagu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala