Američki general se požalio na rusku blokadu Crnog mora

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Ministarstvo odbrane Ukrajine / Vojne vežbe "Morski povetarac" na Crnom moru u kojima učestvuju brodovi Ukrajine, Gruzije, Rumunije, Turske, Letonije i SAD
Vojne vežbe Morski povetarac na Crnom moru u kojima učestvuju brodovi Ukrajine, Gruzije, Rumunije, Turske, Letonije i SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki general i bivši komandant kopnenih snaga SAD u Evropi Ben Hodžis požalio se na to da Rusija blokira vojne vežbe NATO-a u Crnom moru.

Prema Hodžisovim rečima, kada snage Alijanse saopšte gde će izvoditi vojne vežbe u Crnom moru, Rusija, navodno, zatvara prilaz tim mestima.

„To je forma privremene blokade Odese. To nije slučajno. Zato su Rumunija i naši saveznici tako zabrinuti“, rekao je Hodžis u intervjuu ukrajinskom listu „Sevodnja“.

Alijansa, po mišljenju generala, treba da poveća svoje snage u Crnomorskom regionu kako bi imala veće mogućnosti za obezbeđenje slobode plovidbe i zaštite NATO-a.

Podsetimo, ukrajinsko-američke vežbe „Morski povetarac 2019“ održane su od 1. do 12. jula u Crnom moru. Prema podacima Nacionalne garde Ukrajine, u manevrima je bilo angažovano oko 30 brodova, 30 letelica i više od 900 pripadnika morske pešadije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala