UEFA kažnjava Zvezdu: Bez navijača protiv Totenhema?

Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde neće imati podršku svojih navijača na utakmici protiv Totenhema u Londonu zbog nedoličnog ponašanja i skandiranja „Ubij Šiptara“ na utakmici u Helsinkiju protiv istoimenog kluba tokom kvalifikacija.

Za razliku od Partizana, kome je stadion bio suspendovan na dvema utakmicama, u kvalifikacijama za Ligu Evrope (protiv Moldea) i u prvom meču grupne faze protiv AZ Alkmara, Crvena zvezda se ponovo susreće sa kaznom zabrane vođenja navijača na gostovanja, saznaje „Mondo“.

Evropska fudbalska unija je kaznila crveno-bele zabranom vođenja navijača na jedno evropsko gostovanje. S obzirom na to da srpski šampion naredno gostovanje u Ligi šampiona ima u Londonu protiv Totenhema, jasno je da će Zvezda ostati bez podrške u domu „pevaca“.

Razlog je skandiranje „Ubij Šiptara“ u Helsinkiju i to posle provokacije nekoliko Albanaca koji su ušli na zapadnu tribinu ogrnuti zastavama Albanije i takozvanog „Kosova“. Ceo slučaj UEFA prijavio je delegat čuvene FARE.

Zvezda narednu utakmicu u Ligi šampiona igra protiv Olimpijakosa na stadionu „Rajko Mitić“ 1. oktobra (21.00), dok je gostovanje u Londonu zakazano za 22. oktobar (21.00). Srpski šampion je na startu takmičenja u Ligi šampiona poražen od Bajerna rezultatom 3:0, kada ih je bodrilo oko 5.000 navijača.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala