Oslobođen ruski glumac Ustinov

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaGlumac Pavel Ustinov u pritvoru
Glumac Pavel Ustinov u pritvoru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sud u Moskvi oslobodio je iz pritvora glumca Pavla Ustinova, kome je ranije određena kazna zatvora zbog nanošenja telesne povrede policajcu, javio je izveštač Sputnjika iz sudnice.  

„Promeniti meru zadržavanja u pritvoru u zabranu izlaska iz zemlje“, objavila je sudija Julija Manerkina.

Pritvorenik će izaći na slobodu do kraja dana.

Slučaj Pavla Ustinova

Prema navodima istrage, tokom neodobrenog skupa na Puškinovom trgu 3. avgusta stariji narednik policije Aleksandar Ljagin priveo je Ustinova zbog kršenja javnog reda. Glumac je pružao otpor prilikom hapšenja i policajcu iščašio levo rame.

Ustinov je zbog toga optužen za primenu nasilja opasnog po život i zdravlje državnog službenika. On se pred sudom izjasnio da nije kriv.

Sud u Moskvi ga je u ponedeljak proglasio krivim i odredio mu kaznu zatvora u trajanju od tri i po godine.

Slučaj hapšenja ruskog glumca izazvao je veliku buru u javnosti, a za njega su se založile kolege, kao i političari i aktivisti za ljudska prava, uključujući sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andreja Turčaka, advokata Anatolija Kučerena, zamenika predsednika Odbora Državne dume Rusije za kulturu Sergeja Šargunova, načelnika Ruske garde Viktora Zolotova i mnoge druge.

U četvrtak je Generalno tužilaštvo zatražilo promenu mere zadržavanja i puštanje Ustinova. Pored toga, Tužilaštvo je smatralo da je kazna preoštra i zatražilo kaznu koja nije povezana sa zatvorom. Ročište po tom pitanju zakazano je za 26. septembar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala