Milačić za Sputnjik: Obračunaću se na sudu sa svima koji su učestvovali u incidentu sa hapšenjem

© Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Prave Crne Gore Marko Milačić izjavio je nakon puštanja na slobodu da će njegova stranka u narednim danima preduzeti sve hitne mere da se obračuna sa svim učesnicima u incidentu sa njegovim hapšenjem, kao i da će podneti krivične prijave protiv postupajućih policajaca, ali i tužilaca i direktora Uprave policije.

„Podnećemo krivične prijave i protiv postupajućih policajaca koji su meni naneli teške telesne povrede u predelu desne šake, podnećemo krivične prijave protiv postupajućeg tužioca, vrhovnog državnog tužioca, direktora Uprave policije a krenućemo i u dalju pravnu i svaku drugu političku i vaninstitucionalnu borbu“, naglasio je on u izjavi za Sputnjik.

Milačić je poručio i da na ovo treba gledati kao na idealnu priliku da se svi predstavnici opozicije okupe i da se „dogovore na koji način da se pruži adekvatan odgovor ovom velikom zlu“.

„U svemu ovome sam najmanje bitan ja, već princip slobode i demokratije, jer možete misliti šta oni rade običniim ljudima, siromašnim i preplašenim, kad ovo rade predstavnicima i liderima crnogorske opozicije“, kazao je.

Milačić je naveo i da je sve ovo što mu se događalo u proteklih nekoliko dana predstavljalo jednu neviđenu torturu, da se nije radilo ni o kakvom pravosudnom procesu, već o „modernoj inkviziciji gde je do temelja pogaženo elementarno pravo na slobodu govora, kretanja, okupljanja i političkog izraza“.

„U ovoj situaciji jasno smo mogli da vidimo da je tužilaštvo u Crnoj Gori najkorumpiraniji deo društva“, dodao je.

„Ovo što se meni dešava kao predsedniku Prave Crne Gore je osveta tužilaštva na pres-konferenciju i govor koji sam održao na automobilu, koji je fizički sprečen da se održi ispred Vrhovnog državnog tužilaštva“, istakao je on.

Govoreći o procesu koji je vođen protiv njega, Milačić je rekao da je tužilac u „jednom ekspresnom postupku naložio zadržavanje članova Prve Crne Gore iako nije imao nikakvog osnova za to.

„Radi se o tome da su rešenja za zadržavanja bila unapred napisana i već su stajala na stolu tužiteljke kada su osumnjičeni ušli u kancelariju tužiteljke. To je jedan klasičan montirani proces, a tužilac je potpuno neosnovano, neljudski i nezakonito odlučio da nas zadrži, kao da smo notorni kriminalci, a ne političari koji žele da kažu svoj stav“, naveo je.

Milačić je dodao i da se srećom našao jedan častan čovek — sudija, koji je ekspresno rešio da pobije to rešenje o zadržavanju na osnovu žalbe našeg advokata Žane Praščević Milačić, na osnovu koje je i pušten iz ćelije.

Milačić je bio priveden u sredu zbog narušavanja javnog reda i mira, a tokom privođenja zadobio je i telesne povrede.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala