Lavrov i Gutereš razgovarali o Siriji i Persijskom zalivu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijem Guterešom o situaciji u Persijskom zalivu i rezultatima petog trilateralnog sastanka šefova država-garanata astanskog procesa o Siriji u Ankari, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

„Razmatrana su aktuelna pitanja u svetskoj organizaciji. Posebna pažnja bila je posvećena zadacima pomoći u rešavanju sirijske krize u svetlu rezultata petog trilateralnog sastanka šefova država-garanata astanskog procesa 12. septembra ove godine u Ankari, kao i situaciji u Persijskom zalivu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Razgovori predsednika Rusije, Turske i Irana, Vladimira Putina, Redžepa Tajipa Erdogana i Hasana Rohanija u ponedeljak u Ankari bili su peti susret šefova država-garanata astanskog procesa podrške u rešavanju sirijske krize. Na sastancima su dogovorene konkretne mere za poboljšanje humanitarne situacije i intenziviranje političkog procesa u Siriji.

Ranije su Sjedinjene Američke Države optužile Iran za napad na naftna postrojenja Saudijske Arabije. Iran to negira. Osim toga, američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su Sjedinjene Američke Države spremne da izvrše napad na 15 objekata u Iranu, ali da se on ne žuri.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala