Bibijev kraj? Ganc odbio Netanijahuovu ponudu

© AP Photo / Ariel SchalitBenjamin Netanijahu
Benjamin Netanijahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izrazio je razočaranje zato što je Beni Ganc, njegov najveći rival na proteklim parlamentarnim izborima, odbio da sa njim pregovara o formiranju vladajuće koalicije, ali je dodao da je i dalje otvoren za razgovor, prenosi Tanjug.

„Iznenađen sam i razočaran što Beni Ganc i dalje odbija moj poziv na sastanak. Ganc, moja ponuda da se sastanemo još važi. To je ono što javnost od nas očekuje“, napisao je Netanijahu na svom profilu na Tviteru.

Centralistička stranka Benija Ganca odbila je danas ponudu izraelskog premijera Benjamina Netanijahua za formiranje široke vladajuće koalicije.

„Nećemo ulaziti u koaliciju koju predvodi Netanijahu“, izjavio je Moše Jalon, visoki zvaničnik partije Plavo i Belo, na događaju kojem je prisustvovao i Ganc, najveći rival Netanijahua na proteklim parlamentarnim izborima.

Netanijahu je ranije danas nagovestio mogućnost dogovora o rotirajućem predsedavanju Vladom sa Gancom, nakon što ga je pozvao da formiraju vladajuću koaliciju.

Netanijahu je pre toga izjavio da nema šanse da će moći da formira desno orijentisanu Vladu posle izbora i pozvao je svog glavnog rivala, centristu Benija Ganca, da mu se pridruži u širokoj koliciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala