Marku Milačiću određeno zadržavanje u pritvoru, on poručio: Ovo je osveta tužilaštva!

© Prava Crna GoraHapšenje Marka Milačića
Hapšenje Marka Milačića - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsjedniku Prave Crne Gore Marku Milačiću nakon saslušanja koje je trajalo više od četiri sata u Osnovnom državnom tužilaštvu određeno je zadržanje.

Milačić je na zahtjev tužioca da potpiše zapisnik izjavio:

„Sram vas bilo što ovo radite kao da sam neki kriminalac, umjesto da me pustite kući da budem kod svoje djece. Vi ste umjesto toga odlučili da me kao poslednjeg kriminalca uhapsite, iako ste mogli na osnovu mog iskaza da me pustite da se branim sa slobode. Niste to htjeli i zbog toga sram vas bilo. Napuštam ovu prostoriju jer se bolje osjećam u zatvoru i u pritvoru, nego u ovoj prostoriji. Zbog toga ne želim da potpišem ništa što mi tražite. Sram vas bilo. Napuštam ovu prostoriju.“

Predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića su nakon saslušanja odmah sproveli u zatvor, a prilikom uvođenja u maricu, obratio se prisutnim sa riječima: „Ovo je osveta tužilaštva!“

U tužilaštvu je trenutno u toku proces saslušanja generalnog sekretara Prave Crne Gore Vladislava Dajkovića, kao i člana te partije Dragoja Vlahovića. Članovi porodice i dio članstva Prave još uvijek se nalaze ispred zgrade Osnovnog tužilaštva u Podgorici.

© Prava Crna GoraHapšenje Marka Milačića
Marku Milačiću određeno zadržavanje u pritvoru, on poručio: Ovo je osveta tužilaštva! - Sputnik Srbija
Hapšenje Marka Milačića

Nekoliko desetina građana okupilo se jutros ispred zgrade Uprave policije u Podgorici kako bi pružilo podršku uhapšenom lideru Prave Crne Gore Marku Milačiću.

Podsetimo, crnogorska policija je juče oko 11.20 časova u centru Podgorice uhapsila predsednika Prave Crne Gore Marka Milačića i generalnog sekretara te partije Vladislava Dajkovića.

Milačiću je policija stavila lisice na ruke nakon što se popeo na krov automobila i pokušao da održi govor ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.

Do incidenta je došlo oko 11 časova, kada je, kako tvrdi Milačić, policija „nepropisno i nezakonito“ zaustavila vozilo Prave sa rekvizitima, nakon što su pokušali da održe pres-konferenciju ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Tokom akcije policajci su koristili i sprej za oči.

Milačić je saopštio putem Fejsbuka da su mu prilikom hapšenja naneli telesne povrede u vidu frakture palca leve šake, kao i da su mu se pojavili hematom i ogrebotina u predelu ruku i leđa.

Milačić je zbog toga iz Uprave policije vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala