Gojkovićeva: Dobrodošao angažman Makalistera u dijalogu vlasti i opozicije

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLMaja Gojković
Maja Gojković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila je danas da je dobrodošao angažman poslanika i predsednika EP u dijalogu vlasti i opozicije u parlamentu, i da je to navela u odgovoru na pismo predsednika Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Makalistera, prenosi Tanjug.

Gojkovićeva je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije navela da se nada da će uskoro doći do razgovora o načinu organizovanja sastanaka u parlamentu i o tome šta bi mogle da budu prve teme razgovora.

Kako kaže, okvirni datumi za prvu fazu razgovora su 9. i 10. oktobar, a tema će biti izborni uslovi.

„Svi smo svesni rokova koji su pred nama i fokusiraćemo se u prvoj fazi na razgovore o izbornim uslovima za izbore u martu 2020. To se odnosi na medije, spisak glasača, finansiranje kampanja i slično“, kazala je Gojković.

Ona je napomenula da je saglasna sa svim predloženim angažmanima EP kako bi se dijalog vratio u Skupštinu, gde mu je i mesto, i na šta je, kaže, i sama više puta pozivala političke stranke.

Ističe da joj je drago da je i EP prepoznao činjenicu da je parlament mesto za važne razgovore.

„Cilj nam je da se i ovde u našem parlamentu pospeši kultura dijaloga i da ovaj parlament sve više usvoji evropske standarde u dijalogu među političkim strankama“, kazala je predsednica Skupštine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala