Epilog incidenta sa severnokorejskim ribarima: Ruski FSB uhapsio 160 osoba

© Sputnik / Georgiy Zimarev / Uđi u bazu fotografijaObalska straža Rusije
Obalska straža Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski graničari su uhapsili više od 160 državljana Severne Koreje u Japanskom moru zbog krivolova. Tom prilikom su povređena četiri ruska graničara, a jedan od njih je zadobio povrede od vatrenog oružja, saopšteno je iz ruskog Istražnog komiteta. 

„Nakon koordinisanih akcija obalske straže, avijacije i specijalnih snaga, graničari su zaplenili dve škune, 11 motornih čamaca, a takođe su zadržali 161 državljanina Severne Koreje. Među strancima ima povređenih, kojima je pružena neophodna pomoć“, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB Rusije.

Ruski graničari su oduzeli zadržanim licima zabranjenu opremu za ribolov.

„Prestupnici i čamci se sprovode ka luci Nahotka zbog daljeg procesuiranja“, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, protiv prestupnika je pokrenut krivični postupak zbog napada na službena lica.

Takođe je precizirano da je stanje četvorice ruskih graničara, koji su ranjeni prilikom napada, zadovoljavajuće i ne izaziva zabrinutost.

„Zdravstveno stanje četvorice graničara, koji su ranjeni u utorak, zadovoljavajuće je, nema opasnosti po njihov život“, saopšteno je.

Podsetimo, graničari su u ruskoj ekonomskoj zoni u Japanskom moru otkrili dva severnokorejska ribarska čamca i 11 motornih čamaca koji su se bavili krivolovom.

Obe škune su zadržane. Posada prve škune je brojila 21 osobu, dok je posada druge severnokorejske škune (više od 45 osoba) napala patrolni brod.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala