U Španiji razbijena mreža krijumčara ljudi i droge, uhapšeno 29 ljudi

© AP Photo / Emilio MorenattiKatalonska policija u Barseloni
Katalonska policija u Barseloni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Španska i francuska policija, uz podršku Evropola, razbile su veliku kriminalnu mrežu umešanu u krijumčarenje migranata, trgovinu ljudima i trgovinu drogom, a uhapšeno je i 29 ljudi.

Organizovana kriminalna grupa ciljala je maloletnike bez pratnje u prihvatnim centrima u Španiji. Oni su podsticali maloletnike da pobegnu iz centara i krenu u opasna putovanja ka zapadnoj Evropi, saopštio je Evropol.

Kako se navodi, kriminalna grupa je koristila regrutere iz različitih zemalja za ciljanje migranata iz svojih nacionalnih grupa (Alžirce, Marokance, Sirijce i građane iz Malija).

Nelegalni migranti su prevoženi iz španske luke Almerija u Francusku autobusima u vlasništvu kompanija koje se nalaze u Francuskoj, Maroku i Španiji.

Kriminalna grupa je, takođe, koristila autobuse za krijumčarenje hašiša, duvana i ulovljenih životinja, koji su bili sakriveni u posebnim otvorima za švercovanje u vozilima.

Istraga je počela hapšenjem španskog državljanina u Francuskoj koji je vozio autobus sa 22 ilegalna migranta, od kojih je šest maloletnika, saopštio je Evropol.

Dobijene informacije pokrenule su veliku istragu u Španiji, kojom je otkrivena kriminalna mreža koja je, navodno, na čelu sa glavnim administratorom autobuske kompanije, državljaninom Maroka.

Operacija je rezultirala hapšenjem 26 osumnjičenih u Španiji i 3 u Francuskoj, pretresom 14 kuća i zaplenom 33.000 evra, više od 200 kilograma droge, kao i raznih dokumenata i računarske opreme.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala