Saudijska Arabija: Ne znamo ko stoji iza napada na naftne objekte

© AFP 2023 / STRINGERNaftno polje kompanije Saudi Aramko
Naftno polje kompanije Saudi Aramko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar energetike Saudijske arabije Abdel Aziz bin Salman izjavio je da zvanični Rijad ne zna ko je odgovoran za napade na naftne objekte.

„Saudijska Arabija ne zna ko stoji iza napada na objekte kompanije ’Saudi Aramko‘. Vlada preduzima sve mere kako bi saznala ko je odgovoran za to“, rekao je on, a prenela „Al Džazira“.

Prethodno je zamenik predsednika SAD Majk Pens izjavio da će njegova zemlja zaštititi sebe i sve svoje saveznike u Persijskom zalivu.

„Ako je Iran odgovoran za napad kako bi izvršio pritisak na predsednika Donalda Trampa i time ga naterao da se povuče, onda će oni pretrpeti poraz. Amerika je spremna da brani svoje interese“, rekao je on.

Pens je dodao da SAD sprovode konsultacije sa saveznicima, te da će predsednik doneti odluku u narednim danima na koji način će postupiti.

„Obećavam da će pod mandatom predsednika Trampa SAD zadržati dominaciju u energetici, nastaviti trend ka sticanju energetske nezavisnosti i učiniti sve kako bi osigurale bezbednost naše zemlje, naših vojnika i naših saveznika u Zalivu. Možete na to da računate“, zaključio je potpredsednik SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala