Kolinda u SAD: Susret sa predsednikom samoproglašenog Kosova, ali ne i s Vučićem

© AP Photo / Burhan OzbiliciKolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boraviće u službenoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama od 20. do 26. septembra, a nakon toga privatno će posetiti ćerku koja studira na Harvardu. Za taj deo putovanja predsednica će sama platiti sve troškove i neće imati dnevnicu, prenosi hrvatska televizija N1.

Samit Ujedinjenih nacija počinje centralnim samitom o klimatskim promenama, kojem će predsedavati generalni sekretar Antonio Gutereš i na kojem će Kitarovićeva učestvovati uz ostale predsednike i premijere država-članica.

Na bilateralnim sastancima Kitarovićeva će razgovarati s predsednicima Turske, Gruzije i samoproglašenog Kosova, te s jordanskim kraljem, a planirani su sastanci i s predsednicima Čilea, Argentine, Kolumbije i Letonije, kao i sa Guterešom.

Kada je reč o regionu, predsednica Hrvatske se neće sastajati s liderima iz Srbije i BiH, saznaje se iz kabineta hrvatske predsednice.

Na Pantovčaku smatraju da, s obzirom na poslednju retoriku, „nije oportuno“ nalaziti se s predsednikom Aleksandrom Vučićem, te podsećaju na njen uslov u vezi sa saradnjom po pitanju nestalih osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala