Danilović: Ne dam ostavku! Kandidovaćemo se za organizaciju kvalifikacionog turnira za OI

Pratite nas
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je da ne želi da podnese ostavku na tu funkciju posle petog mesta reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini.

Na pitanje novinara da li namerava da podnese ostavku, Danilović je glasno odgovorio: „Ne!“, prenosi Tanjug.

„Pogrešili smo, naravno da je neuspeh. Nije debakl, ali je neuspeh. To gde smo pogrešili, to nije pitanje za KSS“, rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini, a odmah po okončanju Mundobasketa sa mesta selektora povukao se Aleksandar Saša Đorđević.

„Negde smo pogrešili i to nije pitanje za mene. Naša je uloga da reprezentacijama, od mlađih do A selekcije, stvorimo najbolje uslove, da može da se trenira i da dovedemo najbolje trenere koji su na raspolaganju da rade sa tim devojčicama i dečacima, mesec ili dva dana. Ako mislite da će neko posvađati mene, Dejana i Đorđevića izmišljenim naslovima, to je ćorak“, rekao je predsednik Košarkaškog saveza.

Na pitanje novinara da li je bilo nekog konflikta u svlačionici, predsednik KSS je demantovao te navode.

„Naravno da demantujem. Te priče o konfliktu su glupost“, rekao je Danilović.

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije potvrdio je da ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd bude domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, prenosi B92.

On je na konferenciji za novinare u Kući košarke otkrio da je već razgovarao sa predsednikom Vučićem kako bi Srbija, isto kao i pred Olimpijske igre u Riju, bila organizator turnira.

„Razgovarao sam sa predsednikom Srbije da se kandidujemo za organizaciju jedne od grupa. Imamo apsolutnu finansijsku i organizacionu podršku od države i zahvaljujem se na tome“, dodao je Danilović.

Na pitanje kolike su šanse da Srbija ponovo bude domaćin, predsednik KSS nije želeo da odgovori.

„Ne bih o šansama da pričamo. Već smo se opekli“, aludirao je Danilović na neuspeh na Svetskom prvenstvu u Kini, iako su ambicije bile visoke.

Srbija ima rok do novembra da pošalje ponudu Svetskoj košarkaškoj federaciji (FIBA) za domaćinstvo i to u iznosu oko tri miliona evra.

Iste namere najavile su Grčka i Litvanija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala