Rusija: Ne žuriti sa zaključcima ko je napao Saudijsku Arabiju

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva odlučno osuđuje napade na naftne objekte Saudijske Arabije, ali preporučuje da se ne žuri sa zaključcima ko ih je izveo, saopštili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

„Odlučno osuđujemo napade na civilne ciljeve, uništenje socijalno-ekonomske infrastrukture, sve akcije koje mogu da izbalansiraju ponudu i potražnju na energente, da izazovu novi talas nestabilnosti na energetskom tržištu sa svim negativnim posledicama za svetsku ekonomiju. Preporučujemo da se ne žuri sa zaključcima o tome ko je izveo napad na saudijske fabrike za preradu nafte“, ukazali su u Ministarstvu.

Moskva smatra kontraproduktivnim korišćenje situacije sa naftnim objektima u Saudijskoj Arabiji za pritisak na Iran, saopštili su u ruskom Ministarstvu.

Rusija smatra nedopustivim diskusije o vojnom odgovoru na napade na naftne objekte.

Jemenski pobunjenici Huti, koji ratuju protiv arapske koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom, izjavili su da su oni izveli napad dronovima. Državni sekretar SAD Majk Pompeo je rekao da nema dokaza da je napad došao iz Jemena i optužio je neposredno Iran. MIP Irana je nazvao optužbe Pompea „lažima“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala