Putin nakon sastanka sa Erdoganom: Situacija zapadno od Eufrata i dalje oštra

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom izjavio da je situacija zapadno od Eufrata i dalje izuzetno oštra, te da to kod Moskve izaziva poprilično složene emocije, saopšteno je iz Kremlja.

„Teška osećanja izaziva situacija zapadno od Eufrata. Situacija je i dalje poprilično oštra. Jasno nam je koliko je to važno i za očuvanje teritorijalne celovitosti Sirije, ali i za sve susedne zemlje“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je sa Erdoganom razgovarao i o političkoj situaciji u Siriji, rekavši da članovi ustavnog komiteta te zemlje moraju da dobiju potpunu samostalnost i da ne podležu nikakvim pritiscima spolja.

Putin je takođe rekao i da je rad na formiranju tog komiteta u završnoj fazi, ali da je preostalo da se usaglasi procedura rada tog tela.

„Želim da istaknem važnu ulogu Turske i predsednika Erdogana prilikom formiranja spiska kandidata koji bi radili u tom komitetu. To je, rekao bih, izuzetno važno. Mogu reći da je rad po tom pitanju završen“, dodao je ruski predsednik.

Inače, ideja je da taj ustavni komitet svoje aktivnosti sprovodi iz Ženeve sa ciljem da pripremi sve neophodne ustavne reforme.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala