Putin na trilateralnom samitu u Ankari

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan na sastanku u Moskvi
Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin kreće u Ankaru na trilateralni samit o Siriji.

Ruski predsednik će sa liderima Turske i Irana razgovarati o situaciji u Idlibu i na severoistoku Sirije, gde situacija ostaje napeta zbog prisustva terorista. Kako se očekuje, razgovaraće se i o humanitarnoj situaciji, pomoći izbeglicama i obnovi infrastrukture.

Kako su saopštili u Kremlju, sa Redžepom Tajipom Erdoganom i Hasanom Rohanijem Putin namerava pojedinačno da razgovara. Sa turskim kolegom će razmeniti mišljenje o zajedničkim energetskim projektima — izgradnji prve atomske centrale u Turskoj i gasovodu „Turski tok“, dok će se sa Irancem dotaći nuklearnog programa — kako sačuvati sporazum iz kojeg su SAD izašle.

Prema saopštenjima administracije predsednika Turske, ovog puta će sastanak biti održan u istorijskom dvorcu Čankaja, koji je ranije bio rezidencija premijera zemlje, kao i predsednika republike do 2014. godine.

Moskva očekuje da samit o Siriji u turskoj prestonici otvori put za održavanje sastanka u istambulskom formatu uz učešće Rusije, Nemačke, Francuske i Turske, saopštio je pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala