„Forbs“ objavio listu 10 najvećih privatnih ruskih kompanija

© Sputnik / Ilya PitalevLogo kompanije „Lukoil“
Logo kompanije „Lukoil“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Magazin „Forbs“ je objavio listu najvećih ruskih privatnih kompanija, a na prvom mestu se opet našla ruska naftna kompanija „Lukoil“.

Korporacija je prošle godine ostvarila prihod od 8,036 biliona rubalja, što je četiri puta više od prihoda „Surgutneftegasa“, koji iznosi 1,867 biliona, zbog čega se ta kompanija nalazi na drugom mestu.

Treće mesto na rang-listi pripalo je kompaniji „IKS5 Ritejl grup“ sa ostvarenim godišnjim prihodom od 1,533 biliona rubalja.

Na četvrtom mestu je kompanija „Magnit“, čija je godišnja dobit 1,237 biliona rubalja.

Petorku najvećih kompanija zatvara „Tatnjeft“ sa prihodima od 910,5 milijardi rubalja.

Zatim sledi jedan od najvećih nezavisnih proizvođača gasa u Rusiji „Novatek“, metalurška i rudarska kompanija „Evraz“ i Novolipecki metalurški kombinat „NLMK“.

Na devetom mestu nalazi se kompanija „Noriljski nikl“, a listu od prvih deset zatvara kompanija „Megapolis“, koja upravlja aktivama u sferi distribucije i logistike robe široke potrošnje.

U rejting je bilo uključeno ukupno 200 privatnih kompanija, a njihov ukupni prihod u periodu od godinu dana povećao se za 22,2 odsto, čime je dostigao 43,7 biliona rubalja.

Od 200 kompanija samo je 19 pokazalo negativan rezultat u prihodima u odnosu na prošlu godinu.

Kako se ističe, najveći rast su kao i prošle godine pokazale kompanije za ugalj.

„Forbs“ je kao osnovu za procenu prihoda koristio informacije koje su predočile kompanije sa liste, kao i podatke Federalne poreske službe Rusije i Federalne službe za državnu statistiku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala