Moćna poruka najmlađih srpskih oficira svojoj generaciji: Budite hrabri! (video)

© Tanjug / TANJA VALICDetalj sa polaganja zakletve nove generacije oficira
Detalj sa polaganja zakletve nove generacije oficira - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prednosti studiranja Vojne akademije su velike, jer ona, osim teorijskih znanja, pruža i vaspitanje, utisci su kadeta koji su promovisani u najmlađe oficire Vojske Srbije. Oni su pozvali i druge, koji osećaju da je to pravi poziv, da slede njihov primer.

Prvi u rangu Vojne akademije Stefan Milićević, sa opštim uspehom 9,88, koji je danas promovisan u čin potporučnika, kaže da je tokom četiri godine školovanja, osim obrazovanja koje je stekao, izgradio svoju ličnost i karakter.

„Uniforma mi je pružila puno. Pored teorijskih znanja, Vojna akademija pruža vaspitanje, predstavlja spoj obrazovanja i vaspitanja, tako da bih svima koji vide sebe kao oficira, uniformisano lice, preporučio da je upišu“, rekao je Milićević u holu Narodne skupštine gde je priređen koktel nakon svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

Naveo je da će se u ponedeljak javiti na dužnost i stečena znanja primeniti, ali i da će nastaviti s ličnim usavršavanjem.

Koktelu je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se fotografisao sa najboljim kadetima, državnim i vojnim rukovodstvom.

U prve oficirske činove promovisano je ukupno 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Vojnu akademiju je završilo 135 kadeta i kadetkinja 139. i 140. klase Vojne akademije, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Medicinski fakultet VMA završilo je 25 mladića i devojaka 5. klase Medicinskog fakulteta VMA, od kojih je jedna kadetkinja pripadnica Oružanih snaga Namibije.

Drugi u rangu Vojne akademije Miloš Basarić, sa opštim uspehom 9,60, kaže da je školovanje bilo prilično naporno, ali da u naporu i radu četiri godine brzo prođu.

„Od ponedeljka stupamo na naše prve oficirske dužnosti. Još ne možemo da znamo u potpunosti šta nas čeka, ali nadamo se da ćemo vrlo dobro da ispunimo očekivanja“, rekao je Basarić za Tanjug.

On je naveo da su prednosti Vojne akademije velike i izrazio očekivanje da će ih u narednom periodu biti mnogo više, te pozvao sve mlade da slede njegov primer i da je upišu.

„Pozivam sve mlade koji svojim srcem osećaju da je ovo pravi poziv za njih da budu hrabri i da konkurišu“, dodao je Basarić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala