Indija planira da proizvodi ruske avione Il-114

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaTestiranje avio-motora TV7-117ST za vojne avione Il-112V i civilne avione Il-114-300
Testiranje avio-motora TV7-117ST za vojne avione Il-112V i civilne avione Il-114-300 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Indija planira da uspostavi lokalnu proizvodnju ruskih putničkih aviona Il-114 i ponudi ih lokalnim avio-kompanijama kao regionalni avion, saopštio je Šri R. Madhavan, izvršni direktor vodećeg indijskog proizvođača aviona „Hindustan aeronautiks“, u intervjuu za „Tajms of Indija“.

Prema njegovim rečima — indijski proizvođač aviona potpisao je sporazum o poverljivosti podataka sa kompanijom „Iljušin“ za tehničko održavanje ovog aviona za njegove kupce iz Indije i susednih zemalja.

Madhavan je napomenuo da je Il-114 idealna zamena za regionalne turbopropelerne avione koji se danas koriste u Indiji.

„Il-114-300 ima motore kompanije ’Prat end Vitni‘ (američki proizvođač avio-motora), ima moderan enterijer i zapadnu opremu. Iako nameravamo da započnemo sa servisiranjem ovog aviona, planiramo da ga proizvodimo ovde (u Indiji), ako bude imao dobro tržište“, dodao je direktor kompanije.

S-400 - Sputnik Srbija
Ruski S-400 kreće ka Aziji: Isporuka S-400 Indiji u narednih 18 meseci

„Izgledi za sklapanje aviona u Indiji konačno će se znati za tri do četiri godine“, zaključio je on.

Putnički avion Il-114-300 predviđen je za lokalne letove i predstavlja modernizovanu verziju aviona sa turbopropelerskim motorom Il-114.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala