Vučić: Milion evra za Drvar od Srbije

© PREDSEDNISTVO SRBIJEAleksandar Vučić sa Miloradom Dodikom u Drvaru
Aleksandar Vučić sa Miloradom Dodikom u Drvaru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Po dolasku u Drvar srpski predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je za taj grad iz Srbije danas prebačeno milion evra radi ulaganja u najvažnije projekte, uključujući vodovod, i izmirivanja dugovanja koja opština nije mogla da pokrije.

Drvar je opština sa većinskim srpskim stanovništvom na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

„Veoma sam srećan što sam ovde. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa svakako, a možda i od pre, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsednika, premijera, nikad nije došao u Drvar. Srećan sam što sam ovde i što smo nešto malo mogli da pomognemo“, rekao je Vučić.

On je u Drvar došao sa ministrima odbrane i finansija Aleksandrom Vulinom i Sinišom Malim, a domaćin u toj opštini mu je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Deo od milion evra koje je Srbija donirala Drvaru, odnosno 75.000 evra biće izdvojeno za neisplaćene obaveze prema porodiljama, majkama sa troje i više dece, i rešavanje sličnih problema sa kojima se suočava opština.

„Ostalo će biti uloženo u najvažnije projekte. Molili smo ljude da dostave projekte, a imate gotov projekat za vodovod i u to će odmah biti uložen novac“, kazao je Vučić.

On je stanovnicima Drvara poručio da ostanu na svojim ognjištima i naglasio da ovo nije kraj podrške Srbije.

Za opstanak neophodno jedinstvo Srba

Vučić je rekao da Srbija i Republika Srpska imaju dobre odnose i apelovao na građane da budu što jedinstveniji, jer samo tako „možemo da opstanemo“.

Upitan zašto su mnogima u regionu dobri odnosi Srbije i Srpske trn u oku, Vučić kaže:

„Imamo dobre odnose, pre pet i po godina Dodik i ja smo se dogovorili — ne moramo uvek isto da mislimo, ali nikad nijedne loše reči ili žaoke da ne bude i nije ni bilo iz Srbije prema RS i obrnuto. Imali smo u prošlosti mnogo problema zbog svađa, a u poslednjih pet i po godina — nijedne svađe, iako nekad nismo mislili isto. Ako hoćemo da opstanemo, moramo biti jedinstveni.“

To je bila i njegova poruka za Srbe u Drvaru i drugim mestima u Federaciji, da se slože oko osnovnih, važnih stvari.

„Malo nas je, nećemo opstati ako ne budemo složniji, jedinstveniji, ako ne budemo imali viziju, ne samo za sebe, nego i za svoj narod u narednih 10, 50 godina. Pokušajte da se na lokalnom i svim drugim nivoima što bolje razumete i da se saglasite što više. Našu pomoć ćete uvek imati i, ako je potrebno, biće i veća“, kazao je Vučić.

On je naglasio da ne želi da se meša u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, jer kao predsednik Srbije ima obaveze po Dejtonskom sporazumu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala