Rusija želi čvrst dogovor o Donbasu u pisanoj formi

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaKontrolni punkt ukrajinske vojske u mestu Amvrosijevka u Donjeckoj oblasti
Kontrolni punkt ukrajinske vojske u mestu Amvrosijevka u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj smatra da novi sastanak lidera „normandijske četvorke“ treba da se završi „čvrstim dogovorom“ u pisanoj formi saopštio je pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.

„Želimo da napokon bude postignut čvrst sporazum, kako bi zatim usledili realni koraci za rešavanje krize“, rekao je Ušakov.

Prema njegovim rečima, treba da bude pripremljen dokument koji bi lideri država mogli da usvoje na kraju sastanka.

Pomoćnik ruskog predsednika je govorio i o jednom broju tačaka na osnovu kojih može biti osiguran uspeh tog sastanka. Prema rečima Ušakova, napokon treba rešiti pitanje povlačenja snaga i vojne opreme u tri regiona na liniji razgraničenja zaraćenih snaga.

„U okviru Kontakt grupe važno je pismeno zabeležiti takozvanu ’Štajnmajerovu formulu‘, koja predviđa da zakon o specijalnom statusu počinje da važi na privremenoj osnovi na dan izbora i na stalnoj osnovi — nakon izbora“, objasnio je Ušakov.

Ranije je Ušakov rekao da sastanak „normandijske četvorke“ može biti održan u oktobru, iako ukrajinska strana insistira da to bude u septembru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala