Putin kreće za Ankaru

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin silazi iz aviona
Predsednik Rusije Vladimir Putin silazi iz aviona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin posetiće Ankaru 16. septembra, gde će učestvovati na samitu Rusija-Iran-Turska. Kako se očekuje, ruski lider će pre toga imati i odvojene susrete sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem i liderom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, rekao je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

„Uvek se tokom trostranih samita održavaju i bilateralni susreti. Turski lider će se sastati i sa Rohanijem i sa Vladimirom Putinom. To isto ćemo i mi uraditi“, kazao je predstavnik Kremlja.

Moskva očekuje da samit u Ankari 16. septembra otvori put za održavanje sastanka u „istanbulskom formatu“, u kojem će učestvovati Rusija, Nemačka, Turska i Francuska, rekao je Ušakov.

„Trostrani susret će možda otvoriti put i za drugi sastanak, i to u istambulskom formatu, uz učešće nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona. Međutim, o tome je za sada rano govoriti“, naveo je predstavnik Kremlja.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je rekao da će fokus samita u Ankari biti na aktuelnoj situaciji u Idlibu, javlja „Anadolija“.

„Na samitu koji će biti održan u Ankari fokusiraćemo se na aktuelnu situaciju u Idlibu. Biće govora o posmatračkim tačkama i generalno o borbi protiv terorističkih organizacija na tom prostoru“, poručio je Erdogan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala