Privedena dvojica Albanaca posle pucnjave u Leposaviću

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici specijalne jedinice kosovske policije na severu Kosova i Metohije
Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija
Pratite nas
U mestu Klik, na području opštine Leposavić, čuli su se pucnji, nakon čega je policija privela dvojicu Albanaca za koje se sumnja da su koristili vatreno oružje, ali istraga je još u toku, izjavio je Tanjugu Branislav Radović, regionalni portparol policije privremenih kosovskih institucija za sever KiM.

Radović je rekao da su slučaj prijavili građani, nakon čega su istražitelji i forenzičari na mestu događaja, na parkingu u mestu Klik, obavili uviđaj i pronašli čaure iz pištolja, dok se vozilo za koje se pretpostavlja da je iz njega pucano već udaljilo.

„Nakon što je policija dobila informaciju da se vozilo nalazi u selu Dobrava, patrola mu je krenula u susret“, dodao je Radović.

Prema njegovim rečima — vozilo se zaustavilo u selu Cerajska reka, a u njemu su bila dvojica Albanaca iz Suve Reke, B.D. (49) i G. B. (51).

„Utvrđeno je da je vozilo ’golf‘ (model) 6 ili 7, crvene boje, i da ima kosovske registarske tablice“, naveo je Radović.

On je kazao da su dvojica Albanaca zatim privedeni u policijsku stanicu.

„Vizuelnim pregledom istrage i forenzike ništa od oružja nije pronađeno, a istražni policajac je kontaktirao tužioca, koji je naložio da se urade parafinske rukavice da se utvrdi da li je neko pucao ili nije“, rekao je Radović.

On je dodao da je na parking na kom se dogodila pucnjava poslata specijalna jedinica sa policijskim psima.

„Privedena lica su zadržana u policijskoj stanici do daljeg, ali nikakav slučaj nije otvoren. Ako se metodom parafinske rukavice utvrdi da su pucali, biće preduzete druge mere“, objasnio je Radović i dodao da je istraga još u toku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala