Ko pobedi „orlove“ — čeka ga finale! Skola je košarkaški bog (foto, video)

© Foto : fiba.basketballLuis Skola na meču sa Francuskom
Luis Skola na meču   sa Francuskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reprezentacija Argentine savladala je u drugom polufinalnom meču Francusku, rezultatom 80-66.

Od početka do kraja utakmice Argenitna je znala šta želi.

Fantastičnom odbranom zaustavili su „gaučosi“ prvenstveno Gobera i Batuma, koji su postigali svega po tri poena za po 30 minuta igre, ali i Furnijea, koji sa 16 poena jeste bio najefikasniji u ekipi „trikolora“, ali mnogo ispod svog dosadašnjeg nivoa na ovom prvenstvu.

© Foto : fiba.basketballEvan Furnije u meču za veliko finale
Ko pobedi „orlove“ — čeka ga finale! Skola je košarkaški bog (foto, video) - Sputnik Srbija
Evan Furnije u meču za veliko finale

U reprezentaciji Argentine najbolji igrač na parketu ponovo je bio vanvremenski Luis Skola sa 28 poena i 13 skokova.

​Koliki je heroj Argentinaca Skola pokušala je da predstavi i FIBA u svom tvitu, napisavši pored snimka oduševljenog Kampaca koji skače na njega i ljubi ga: „Ono što bi verovatno svi ljudi u Argentini u ovom trenutku uradili“.

Sjajno su Skolu pratili i Gabrijel Dek sa 13 poena i Fakundo Kampaco sa 12 poena, sedam skokova i šest asistencija. Dvocifren među „gaučosima“ bio je i Luka Vildoza (10).

© Foto : fiba.basketballMeč između Argentine i Francuske su posmatrale i dve NBA legenade Manu Đinobili i Kobi Brajant
Ko pobedi „orlove“ — čeka ga finale! Skola je košarkaški bog (foto, video) - Sputnik Srbija
Meč između Argentine i Francuske su posmatrale i dve NBA legenade Manu Đinobili i Kobi Brajant

Argentina nikad nije izgubila meč od Francuske na Svetskom prvenstvu. Dva od četiri poraza od „gaučosa“ Francuzi su doživeli davne 1950. na prvom svetskom prvenstvu u istoriji. Tada su Argentinci osvojili zlato. Treći poraz od „nebeskoplavih“ „trikolori“ su doživeli 2006. godine u Japanu, a ovo je četvrti put da nailaze na isti ishod.

„Prosto su bili bolji tim. Od prvog do poslednjeg minuta igrali su agresivnije i povezanije. Potpuno su izdominirali“, izjavio je posle meča francuski centar Rudi Gober, junak pobede nad Amerikom u polufinalu.

Sličnog je mišljenja i francuski selektor Vensan Kole:

„Zaslužili su pobedu. Govorili smo o tome da je agresivnost ključ, nismo odigrali agresivno. Toliko su pritisli naše bekove da je čak i prenošenje lopte bilo problem“.

Plejmejker „gaučosa“ i uz Skolu najbolji igrač „nebeskoplavih“ na prvenstvu Fakundo Kampaco pohvalio je postavku igre svog tima.

„Odigrali smo sjajnu utakmicu. Treneri su je sjajno isplanirali, a mi smo to u potpunosti ispratili“, rekao je Kampaco posle utakmice.

„Znali smo da onaj ko postavi ritam meča — pobeđuje. Francuzi su sjajni ali igraju drugačije od nas, ne trče toliko. Mislim da smo pobedili u borbi tempa. Primorali smo ih da igraju našu igru, a mi smo odigrali najbolju odbranu koju sam ja u životu video“, nadovezao se selektor argentinske reprezentacije Serhio Ernandez.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala