Amerika se priprema za odbranu od Kinžala i ruskog Avangarda

© Sputnik / Captura de pantallaPresretač hipersoničnog oružja
Presretač hipersoničnog oružja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Krajem avgusta su kompanije „Lokid Martin“, „Boing“ i „Rajteon“ potpisali ugovore o izradi prototipa presretača hipersoničnog oružja sa Agencijom za protivraketnu odbranu.

DARPA napredna istraživačka agencija Pentagona i Agencija za protivraketnu odbranu objavili su u novembru 2018. godine tender za dizajn sistema koji mogu presresti hipersonične aerodinamičke ciljeve.

Kao rezultat toga, korporacija „Lokid Martin“ potpisala je ugovor o razvoju prototipa hipersoničnog odbrambenog presretača „Valkira“.

Pentagon očekuje da „Valkira“ efikasno odvrati Rusiju i Kinu. Projekat mora biti realizovan do 2. maja 2020. godine.

Istovremeno, „Rajteon misil sistems“ zaključio je ugovor vredan 4,445 miliona dolara za razvoj sistema SM3-HAVK.

Takođe, kompanija „Bing“ potpisala je ugovor u iznosu od 4,357 miliona dolara za razvoj prototipa hiperzvučnog raketnog presretača.

Za sada nema detaljnijih informacija o ovim programima.

Podsekretar odbrane Sjedinjenih Država Majkl Grifin izjavio je u januaru 2019. godine da će se sprovesti studija efikasnosti i troškova razmeštanja presretača u svemiru.

Pored hipersoničnih raketa, SAD se pripremaju za borbu sa krstarećim raketama.

Početkom septembra na veb stranici „Američke poslovne prilike“ objavljen je dokument Kancelarije za strateško planiranje razvoja i eksperimentiranja Vazduhoplovstva SAD. Pentagon je najavio pokretanje studije o razvoju energetskog oružja, čiji je cilj zaštita vazdušnih baza od krstarećih raketa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala