Posle dva produžetka, u pravoj drami, Španija preskočila „kengure“ za veliko finale (foto, video)

© Foto : fiba.basketballMark Gasol na meču sa Australijom
Mark Gasol na meču sa Australijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reprezentacija Španije je u dramatičnom meču koji je otišao u dva produžetka uspela da pobedi Australiju rezultatom 95-88. Španija u finalu čeka pobednika utakmice između Francuske i Argentine, dok „kengurima“ ostaje borba za bronzu protiv poraženog iz tog meča.

Fantastičnu utakmicu za Špance odigrao je Mark Gasol, koji je postigao 33 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Dabl-dabl učinak imao je Riki Rubio, koji je dao 19 poena i podelio 12 asistencija, uz sedam skokova, a bitnu rolu odigrao je i Serhio Ljulj (17 poena), koji je pogađao trojke u ključnim momentima utakmice.

U ekipi Australije ponovo je, kao i u meču istih rivala za bronzu na Olimpijskim igrama u Riju, najbolji bio Peti Mils, koji je na parketu proveo 45 minuta i postigao 34 poena.

Dabl-dabl učinak imao je Nik Kej, sa 16 poena i 11 skokova, a dvocifren je bio i Endru Bogut, sa 12 poena i devet skokova.

​Nedostajali su „kengurima“ poeni Džoa Inglsa, koji ih je postigao samo četiri, ali je uhvatio 10 skokovao i podelio sedam asistencija.

© Foto : fiba.basketball
Mark Gasol na meču sa Australijom - Sputnik Srbija
1/8
© Foto : fiba.basketball
Reprezentatici Australije na meču sa Španijom - Sputnik Srbija
2/8
© Foto : fiba.basketball
Španski reprezentativac Serhio Ljulj na meču protiv Australije - Sputnik Srbija
3/8
© Foto : fiba.basketball
Australijski reprezentativac Peti Mils na meču protiv Španije - Sputnik Srbija
4/8
© Foto : fiba.basketball
Španski reprezentativac Rudi Fernandez na meču protiv Australije - Sputnik Srbija
5/8
© Foto : fiba.basketball
Kobi Brajant na polufinalnoj utakmici između Španije i Australije - Sputnik Srbija
6/8
© Foto : fiba.basketball
Selektor španske reprezentacije Serđo Skariolo na meču protiv Australije - Sputnik Srbija
7/8
© Foto : fiba.basketball
Reprezentatici Australije pred polufinalni meč sa Španijom - Sputnik Srbija
8/8
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

​Španija sada ima šansu da se priključi SAD, Jugoslaviji, SSSR-u i Brazilu kao tek peta država koja je uspela da osvoji više od jedne titule prvaka sveta.

Što se tiče Australije, već plasmanom u polufinale ona je postigla svoj najbolji rezultat na svetskim prvenstvima, pošto su prethodno bili peti 1982. i 1994. Ipak, „kenguri“ će biti izuzetno motivisani da u nedelju obezbede bronzu, pošto im ta medalja prethodno izmakla na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Bila je ovo izuzetna košarkaška utakmica. Veoma sam ponosan na svoj tim. Naravno, poraz teško pada, ali Španija takođe ima sjajnu ekipu i odigrala je dobro. Sada moramo da pronađemo način da u naredna 24 sata ovaj meč ostavimo iza sebe i da sa istim intenzitetom i željom istrčimo na parket i u nedelju. Mislim da će nam iskustvo iz Rija pomoći da u borbu za medalju uđemo gladni pobede“, rekao je na konferenciji za novinare selektor reprezentacije Australije Andrej Lemanis.

U pobedničkom taboru, selektor Španije Serđo Skariolo osvrnuo se na rivalitet koji tinja između ove dve ekipe.

„Zanimljiv se rivalitet rodio između ova dva tima. Mi smo, srećom, dvaput odneli pobedu. Ali oba puta je bilo izuzetno blizu, što govori i o kvalitetu protivnika“, izjavio je Skariolo.

Italijan je imao i reči hvale za svoje izabranike.

„U ključnim momentima utakmice, donosili su dobre odluke. Srce i borbenost su pokazivali tokom svih 50 minuta. Ali na kraju četvrte četvrtine i u produžecima počeli su da donose dobre odluke, i čestitam im na tome što su zadržali hladnu glavu kad je bilo najpotrebnije“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala