Vučić posle susreta sa papom: Vatikan neće priznati Kosovo, ali želi rešenje

© Foto : INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJE AVAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle susreta sa papom da Vatikan vodi ozbiljnu politiku i da će čuvati svoje pozicije i po pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije je nakon susreta novinarima rekao da je sa Papom razgovarao o svetinjama na Kosovu i Metohiji, o teškom položaju srpskog naroda na Kosmetu, ali i o lošem odnosu Hrvata prema Srbima. U Vatikanu su, naveo je, rekli da su upoznati sa problemom, ali je njihovo mišljenje da treba gledati unapred.

Na pitanje da li će Vatikan ostati pri stavu da ne priznaje nezavisnost Kosova, Vučić je rekao da Vatikan vodi ozbiljnu politiku i da će čuvati svoju poziciju, ali da žele mirno rešenje sa Albancima.

„To je ono što mogu da kažem i što je važno za građane“, rekao je Vučić.

Vučić:Voleo bih da papa dođe u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi voleo da papa poseti Srbju, ali je podsetio da je za to potrebna saglasnost Srpske pravoslavne crkve.

Vučić je na pitanje novinara da li je razgovrao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom o dolasku u Srbju rekao:

"Vi ste pitali mene kao predsednika Srbije i ja bih voleo da papa poseti Srbiju, ali, za to je potrebna saglasnost SPC, kao što znate, tako da je to pitanje za našu crkvu", rekao je Vučić.

Dodao je da je preneo pozdrave papi od našeg patrijarha Irineja i da će po povratku preneti pozdrave pape patrijarhu Irineju.

Predsednik Srbije je rekao da papa izuzetno ceni našeg patrijarha Irineja i da mu je to tokom razgovora u dva ili tri navrata ponovio.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala