Vozači Vojske Srbije pobednici Međunarodnog takmičenja vojnih vozača (foto)

Pratite nas
Pripadnici Vojske Srbije pobednici su drugog Međunarodnog takmičenja vojnih vozača i u pojedinačnom, i u ekipnom plasmanu, među devet ekipa, koje je danas, proglašenjem pobednika, završeno u kraljevačkoj kasarni „Ribnica“.

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto zauzela je ekipa Vojske Srbije, drugo ekipa Ruske Federacije, a treću poziciju ove godine zauzela je ekipa Italije. Priznanja je predstavnicima ekipa uručio ministar ministar odbrane Aleksandar Vulin na ceremoniji svečanog zatvaranja takmičenja u kasarni „Ribnica“.

U pojedinačnoj konkurenciji sva tri prva mesta zauzeli su vozači Vojske Srbije — na pobedničko postolje popeo se desetar Slobodan Milašinović, drugi je bio desetar Danijel Dobrić, a treći je bio razvodnik Radovan Vukašinović. Medalje i priznanja najboljima je uručio zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-major Petar Cvetković.

© Ministarstvo odbrane RSPredstavnici Vojske Srbije na pobedničkom tronu
Vozači Vojske Srbije pobednici Međunarodnog takmičenja vojnih vozača (foto) - Sputnik Srbija
Predstavnici Vojske Srbije na pobedničkom tronu

Čestitajući vojnim vozačima na postignutom uspehu, ministar Vulin je istakao da Vojska Srbije koristi svaku priliku da se obuči, da podeli svoja iskustva, ali i da uči od drugih armija.

„Bili smo dobri domaćini i armije iz čitavog sveta su mogle da posvedoče da Vojska Srbije može da se meri sa svakom od najvećih armija sveta“, istakao je Vulin.

Ministar odbrane je istakao da će u narednom periodu Vojska Srbije nabaviti značajan broj novih vozila.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je devet ekipa i osamnaest takmičara iz Srbije, Ruske Federacije, Italije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a tokom trodnevnog takmičenja vozači su pokazali znanje i veštine koje su potrebne za ovu odgovornu i značajnu dužnost u svakoj vojsci, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Drugo mesto u ekipnoj konkurenciji osvojio je tim Rusije, a kao predstavnik Oružanih snaga Ruske Federacije na takmičenju je učestvovao zastavnik Maksim Evdokimov, koji sa upravo završenog takmičenja vozača nosi pozitivne utiske.

„Veoma mi se svidela staza, koja je vrlo zanimljiva. Imali smo i poteškoće, ali smo učinili sve da ih prevaziđemo i uspeli smo da kao ekipa osvojimo drugo mesto“, naglasio je Evdokimov.

Među učesnicima iz ekipe Italije bio je i zastavnik Alesandro Stelta, koji je istakao da je prvi put u Srbiji, i to kao učesnik na ovom takmičenju.

„Drago nam je što smo učestvovali na ovom takmičenju. To je novo iskustvo za nas i nadamo se da ćemo i u narednom periodu biti pozivani na ovakva takmičenja“, naglasio je Stelta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala