Putin: Rusija će povećati podršku turizmu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaTuristi u Kremlju
Turisti u Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija planira da povećava efikasnost državne podrške turizmu i da stimuliše nacionalno turističko tržište, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na 23. Generalnoj skupštini Svetske turističke organizacije.

Predsednik je istakao da je Rusija spremna da uspostavi uzajamno korisnu saradnju u ovoj oblasti.

„Nastavićemo da pružamo još efikasniju državnu podršku ovoj grani industrije, da povećavamo konkurentnost turističkog tržišta i uvodimo najnaprednije usluge, koje su u skladu sa tehnološkom digitalnom epohom. Tako je Rusija među prvim zemljama koje aktivno uvode elektronske vize, koje se mogu izdavati na daljinu, brzo i bez nepotrebnih formalnosti“, rekao je predsednik Rusije.

U poslednjih pet godina Rusiju je posetilo 125 miliona stranih turista, što je posledica doslednog razvoja turizma u zemlji, istakao je Putin i podsetio da su za to važnu ulogu imali veliki međunarodni događaji: Zimske olimpijske igre, Svetsko prvenstvo u fudbalu, Festival mladih i studenata i studentske univerzijade.

On je naveo da su svi ovi događaji bili na visokom nivou i da su na goste ostavili utisak o Rusiji kao o otvorenoj, gostoprimljivoj, druželjubivoj, modernoj i udobnoj zemlji.

„Nadamo se da ćete podržati prijavu Rusije za održavanje Svetskog dana turizma 2022. godine, kao i da ćete podržati otvaranje Međunarodnog turističkog centra u Rusiji, pod okriljem Svetske turističke organizacije“, zaključio je ruski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala