Fenomenalni Bogdanović ispisao istoriju srpske košarke (video)

© Foto : fiba.basketballBogdan Bogdanović pred meč sa SAD
Bogdan Bogdanović pred meč sa SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolji igrač Srbije na Svetskom prvenstvu od samog početka je Bogdan Bogdanović. Izrastao je u pravog lidera ove generacije još na prošlom Evropskom prvenstvu, a sada je tu ulogu zacementirao. 

Odigrao je fenomenalnu utakmicu protiv SAD u kojoj je postigao 28 poena, ubacivši čak sedam trojki. On je tako postao i prvi igrač Srbije (i ranije Jugoslavije) koji je na jednom SP postigao više od 130 poena. Dosad ih je u Kini ubacio 152, ali pred njim je još jedan meč i videćemo za koliko će svoj učinak uvećati.

Bogdanović je postavio novi rekord koji još dugo neće biti oboren i na najlepši način upisao svoje ime u istoriju. Neće njega to utešiti posle ranog ispadanja Srbije, ali će mu svakako biti podstrek za dalja takmičenja.

On je prvo Angoli ubacio 24 poena, pa Filipinima 17, a prvu eksploziju je imao protiv Italijana, kad je ubacio 31 poen. Protiv Portorika su sjajni bili neki drugi igrači, a Bogdan je stao na pet poena, da bi se opet probudio protiv Španije postigavši 26 poena, a Argentincima je u koš ubacio 21 poen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala