Cilj Donjecke Narodne Republike — postati ruski federalni okrug

© Sputnik / Igor MaslovZgrada stanice u gradu Jasinovata
Zgrada stanice u gradu Jasinovata - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin kaže da je glavni cilj DNR-a ulazak u sastav Ruske Federacije.

„Pred nama stoji jedan zadatak — maksimalna integracija u ruski prostor. Idealan bi bio ulazak u sastav Rusije kao federalni okrug“, rekao je Pušilin, čija izjava je objavljena na sajtu predsednika republike.

Prema njegovim rečima, narod Donbasa je optimističan nakon što je Vladimir Putin potpisao ukaz o pojednostavljivanju procedure izdavanja pasoša stanovnicima DNR i LNR.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova nije želela da komentariše Pušilinovu izjavu.

„Rusija ne treba da ocenjuje sve izjave koje se daju svakodnevno, uzimajući u obzir osetljivost pitanja. Polazimo od toga da je Minski sporazum primaran, a tamo je sve zabeleženo“, rekla je Zaharova na brifingu.

Podsetimo, ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske narodne republike, koje su proglasile nezavisnost, nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru iste godine. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra da su teritorije tih republika okupirane, a da su ustaničke snage terorističke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala