Pokrenuta nova istraga protiv Porošenka

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaBivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko
Bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski nacionalni biro za borbu protiv korupcije podneo je još jednu krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra spoljnih poslova Ukrajine Pavela Klimkina i bivšeg predsednik te zemlje Petra Porošenka, koje optužuju za moguću zloupotrebu službenog položaja, saopštila je pres-služba biroa.

 „Detektiv Nacionalnog biroa je 23. avgusta 2019. godine uneo odgovarajuća dokumenta u Jedinstveni registar predsudske istrage, na osnovu odluke Solomenskog Okružnog suda u Kijevu“, navodi se u saopštenju Nacionalnog biroa.

Ranije je Solomenski Okružni sud u Kijevu naložio Ukrajinskom birou za borbu protiv korupcije da pokrene postupak protiv Porošenka i Klimkina zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Ukrajinski državni istražni biro pokrenuo 11 krivičnih postupaka protiv bivšeg predsednika Petra Porošenka, kao i protiv drugih visokih državnih zvaničnika Ukrajine. Nedavno je na saslušanje pozvano sto poslanika Parlamenta povodom krivičnih prijava protiv Porošenka i njegovog tima optuženog za uzurpaciju vlasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala