Najbrža proizvodna linija čokolade na svetu u Bugarskoj

© Sputnik / Evgeniй Koktыš / Uđi u bazu fotografijaFabrika čokolade
Fabrika čokolade - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarska fabrika „Mondelez internešenel“, koja se nalazi u Svogu, može se pohvaliti najbržom proizvodnjom i pakovanjem čokolade na svetu, saopšteno je iz te fabrike, prenosi portal „Ekonomi“.

Prema rečima direktorke fabrike Ane Marinkove, nova automatska linija za proizvodnju i pakovanje proizvoda dostiže veličinu fudbalskog terena, a može da proizvede 6.600 čokoladnih bombona u minuti.

„Na našoj liniji moguće je proizvesti i upakovati 6.600 bombona u minuti, što je čini najbržom linijom za pakovanje i proizvodnju u celom svetu“, objasnila je Marinkova.

Ona je dodala da su njihovi proizvodi dostupni u skoro 40 zemalja na šest kontinenata.

„U ovom trenutku obim proizvodnje naše fabrike prelazi 32.000 tona godišnje, što je najveća količina koju smo imali“, naglasila je Marinkova.

Preduzeće je počelo sa radom u Bugarskoj 1994. godine. Pored proizvodnje svetski poznatih brendova slatkiša, u fabrici se proizvode i lokalne poslastice — „svoge“, „moreni“ i „sezoni“.

U fabrici je zaposleno više od 550 radnika.

„Mondelez internešenel“ je lider u proizvodnji čokolade u Bugarskoj — oko 35 odsto tržišta čokolade u toj zemlji pripada toj kompaniji.

Kompanija je uložila više od 55 miliona evra u fabriku čokolade u poslednjih deset godina, a kao rezultat optimizacije proizvodnog procesa, 99 odsto proizvodnog otpada se reciklira.

„Mondelez internešenel“ proizvodi brendove kao što su „milka“, „toblerone“, „hals“, „oreo“ i „barni“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala