Moskva: Stav Rusije prema Americi se nije promenio nakon odlaska Boltona

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaZamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stav Moskve prema Vašingtonu se nije promenio nakon ostavke Džona Boltona, savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost. Rusija nema nikakvih očekivanja da će bilo kakve unutrašnje promene dovesti do normalizacije odnosa, izjavio je Sergej Rjabkov, zamenik ministra inostranih poslova Rusije.

„Ne možemo da dajemo bilo kakvu ocenu takvim dešavanjima, jer je u pitanju isključivo unutrašnje pitanje SAD. U više navrata smo posmatrali kako se na političkoj sceni u Vašingtonu dešavaju promene, međutim, to nikada nije dovelo da bilo kakvih promena po pitanju normalizacije bilateralnih odnosa“, istakao je on.

Samim tim ni ovog puta ne treba očekivati bilo kakve promene nakon imenovanja novog savetnika predsednika za nacionalnu bezbednost, naveo je Rjabkov.

„Naš stav je isti — mi odluke donosimo prema delima, a ne na osnovu namera ili izjava. Kada ugledamo bilo kakvu promenu, onda ćemo govoriti da se nešto promenilo. Ne postoji nikakav element personifikacije kada je reč o američkoj spoljnoj politici“, zaključio je on.

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je ranije da je smenio Boltona zbog brojnih međusobnih nesuglasica u vezi sa spoljnopolitičkim pitanjima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala