Kojim se aršinom meri „normalnost“ u politici? (video)

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Suštinsko nerazumevanje ruske politike u Americi nije novost, što je još jednom pokazao šef Pentagona Mark Esper, pozivajući Rusiju da bude „normalna zemlja“.

„Za sada ćemo ostati ’nenormalni‘“, poručio mu je ruski kolega Sergej Šojgu, dok je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov upitao da li se „normalnost“ iskazuje bombardovanjem i kršenjem međunarodnog prava.

Koji se aršinom meri „normalnost“ u politici? Da li „normalna“ Rusija u očima Vašingtona, zapravo znači — slabija? Kakve su to vrednosti koje bi SAD da nametnu drugima? Zašto u Vašingtonu svaki nagoveštaj da treba popraviti odnose sa Moskvom završi potezanjem nekih novih uslova za to? Ima li nade za restart tih odnosa?

Gosti današnjeg izdanja emisije „Svet sa Sputnjikom“ su politički analitičar i narodni poslanik Đorđe Vukadinović i predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuk stranicama Sputnjika i Radija Novosti, ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala