Najbolji igrač Luksemburga „odjavio“ tzv. državu Kosovo: Jesam Sinani, ali sa Albanijom nemam ništa

© AP Photo / Sergei GritsDaniel Sinani
Daniel Sinani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od igrača Luksemburga koji će istrčati na teren protiv Srbije od 20 sati i 45 minuta u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine je napadač Daniel Sinani.

Mladi Goranac najbolji je strelac reprezentacije koja je najprijatnije iznenađenje u našoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor reprezentacije Luksemburga je domaći stručnjak Luk Holc, koji preferira formaciju 4-1-4-1. Na tom mestu se nalazi već devet godina, a ima ugovor do 2021. godine. Najbolji strelac je levo krilo Daniel Sinani, poreklom Goranac, sa tri gola. Zanimljivo je da je ovaj mladić od 22 leta rođen u Beogradu, a njegovi roditelji su iz mesta Dragaš, iz oblasti Gora na Kosovu i Metohiji, prenosi „Kurir“.

Iz Srbije u Luksemburg su se odselili 2002. godine, tražeći bolje uslove života i posao, kada je Daniel imao samo pet godina. Mladi Sinani ima i državljanstvo i pasoš Srbije, a Goranci su oduvek bili lojalni Srbiji. Član je Didelanža, najboljeg kluba Luksemburga, koji će i ove sezone igrati grupnu fazu Lige Evrope.

„Moji roditelji su rođeni i odrasli u kosovskom Dragašu, ali ja sam rođen u Beogradu, kao i moj brat David. Normalno je da me u Albaniji niko ne poznaje, jer nisam Albanac. Znam da misle da jesam, ali ja sa Albanijom nemam ništa. Odrastao sam u Srbiji i Luksemburgu i ne znam albanski. Imao sam pet godina kada smo se preselili u Luksemburg sa porodicom, tako da sam 16 godina ovde i naravno da sam usko povezan sa ovom državom. Zato i igram za Luksemburg“, objasnio je napadač u intervjuu za albanski portal „Sport ekspres“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala