Lavrov o susretu sa Trampom 2017. godine: Nikakve tajne nisu odavane

© AP Photo / Mandel Ngan/PoolMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komentarišući navode medija o navodnom špijunu u vrhu ruske vlasti, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da tokom susreta sa predsednikom SAD Donaldom Trampom 2017. godine niko nikome nije predavao nikakve državne tajne.

„Ja mogu da komentarišem samo činjenice o susretu sa Trampom u maju 2017. godine u Beloj kući. To je bila uzvratna poseta s obzirom da je pre toga u Rusiju doputovao tadašnji državni sekretar Reks Tilerson. Niko tokom tih razgovora nikome nije odao nikakve državne tajne“, istakao je Lavrov.

On je kazao i da je to potvrdio tadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost Herbert Makmaster, kao i drugi ljudi koji su upoznati sa tim susretom.

Prema rečima ruskog ministra, na tom sastanku su razmatrani bilateralni odnosi sa ciljem da se isprave sve štete koje je načinila administracija Baraka Obame.

„Razgovarali smo o tome šta ide naruku našim bilateralnim odnosima, imajući u vidu da su od svega toga u najvećoj meri stradali biznis, kulturna i humanitarna razmena, kao i da to sve šteti međunarodnim odnosima kada je reč o rešavanju brojnih problema“, dodao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je naveo i da je tokom susreta bilo reči o saradnji po pitanju borbe protiv međunarodnog terorizma, te da su obe strane izrazile odlučnost da se učini sve kako bi se obnovili svi savremeni kanali saradnje u tom polju.

Prethodno je Si-En-En saopštio da su američke specijalne službe evakuisale 2017. godine špijuna koji je bio na jednom od najviših položaja unutar ruskog rukovodstva.

Neimenovani izvor je za tu američku televiziju rekao da su ga specijalne službe evakuisale jer je postajala zabrinutost da se Tramp nepažljivo odnosi prema tajnim dokumentima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala