Đorđević surovo iskren posle teškog poraza od Argentine (video)

© Foto : Fiba.basketballSelektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević
Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Selektor „orlova“ ističe da moraju da se podignu glave za poslednja dva meča.

Košarkaši Srbije poraženi su od Argentine sa 97:87 u četvrtfinalu Mundobasketa. „Gaučosi“ su „orlovima“ i našem selektoru Aleksandru Đorđeviću održali pravi čas košarke i spustili su nas na zemlju, nakon što su mnogi prerano poleteli posle ubedljivog iživljavanja nad Angolom, Filipinima i Portorikom, gde su pobede bile i sa po 50 poena razlike.

Selektor Đorđević izneo je utiske posle meča:

„Ovo je veoma težak poraz. Ovi momci su bili pod neverovatnim mentalnim pritiskom, kroz ceo turnir i pre, to možda nije bilo dobro. Bila je prisutna euforija kod nas, bili smo favoriti, svi su nas pratili, davali nam podršku, ne samo naši mediji, već i svetski su pisali da ćemo pobediti na Mundobasketu... Nekada to kod nas ne pomaže. Znam kroz kakav pritisak smo prošli“, izjavio je Đorđević na konferenciji za medije posle meča, prenosi „Telegraf“.

Istakao je selektor Srbije i ključne elemente utakmice.

Reprezentativci Argentine proslavljaju pobedu nad Srbijom i plasman u polufinale - Sputnik Srbija
Bolan kraj bajkovite priče: Fantastična Argentina „orlovima“ slomila krila (foto, video)

„Ključ utakmice bila je igra njihovog plejmejkera, a mi smo imali previše grešaka. Oni su sve vreme držali kontrolu. Možda nismo bili dobro mentalno pripremljeni. Argentina je igrala neverovatnu odbranu, imaju sjajne brze ruke. Nisu mi se dopale neke sudijske odluke i mnogo faulova nije bilo suđeno Argentini. U trećoj deonici smo imali priliku ― da smo se odvojili malo, podigli bismo se i došli bismo do daha koji nam je toliko trebao. Imali smo previše grešaka, već u prvom poluvremenu dvocifren broj. Njihov šut je bio neverovatan u krucijalnom delu meča ― Garino i Kampaco su pogodili neverovatne šuteve u poslednjim sekundama preko ruke, nama u facu“, analizirao je Đorđević.

„Pokušali smo da spustimo loptu, imali smo lidere na terenu. Moramo da uzdignemo glave, imamo dva meča do kraja. Došli smo kao tim, vraćamo se kao tim. Ponosan sam na to kako smo se ponašali, šta smo stvorili iznutra. Blagosloven sam da sam njihov trener. Ali ovo je košarka“, rekao je selektor.

„Moram još nešto da kažem. Kampaco je dominirao u utakmici i ovo je njegova pobeda. Skola je lider i jedan od najboljih igrača svih vremena u košarci i on je dao stabilnost u njihovoj pobedi. Čestitke treneru i Argentini“, dodao je Đorđević.

Novinare je interesovalo da li će se Vasilije Micić vratiti sa Mundobasketa nakon ovog poraza, zbog porodične tragedije.

„Videćemo da li će se vratiti, ali sam rekao u svlačionici da je on fenomenalan momak. Treba mnogo hrabrosti za ovo. Pokušao je da pomogne, ali to je nešto što ne odlazi tek tako. Ponosan sam na njega i na to kako je reagovala cela nacija“, zaključio je Đorđević.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala