CIA: Trampova dejstva nisu dovela do povlačenja „američkog špijuna“ iz Rusije

© AP Photo / Carolyn KasterCIA
CIA - Sputnik Srbija
Pratite nas
Centralna obaveštajna uprava SAD demantovala je navode medija da su dejstva američkog predsednika Donalda Trampa dovela do izvođenja „američkog špijuna“ iz Rusije.

„Neosnovane spekulacije da je do operacije izvođenja špijuna dovelo ponašanje predsednika prema najdelikatnijim obaveštajnim informacijama kojima raspolaže naša zemlja i kojima on ima pristup svakodnevno — nisu istinite“, saopšteno je iz CIA.

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da su informacije o tome da je CIA bila prinuđena da izvede „važnog informatora“ u ruskoj vladi zbog nepažljivog odnosa Trampa prema tajnim informacijama „faktički nekorektne“.

On je dodao da svi komentari o tome mogu da nanesu štetu nacionalnoj bezbednosti SAD i dodao da očekuje saopštenje CIA tim povodom.

Ranije je televizija Si-En-En, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, saopštila da su specijalne službe SAD u okviru tajne operacije 2017. godine izvele iz Rusije svog „informatora“ bliskog ruskim vlastima.

Prema navodima medija, to je učinjeno nakon sastanka ministra inostranih poslova Rusije Sergja Lavrova i ruskog ambasadora Sergeja Kisljaka s predsednikom Donaldom Trampom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala