Zbog „originalnih“ ideja FIBA, „orlovi“ će bez treninga na Argentinu

© Foto : fiba.basketballReprezentativci Srbije Miroslav Raduljica i Boban Marjanović na zagrevanju
Reprezentativci Srbije Miroslav Raduljica i Boban Marjanović na zagrevanju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poraz košarkaške reprezentacije Srbije od Španije uslovio je da „orlovi“ krenu na dugo putovanje ka Donguanu, umesto ka željenom Šangaju, za šta je bilo potrebno osvojiti prvo mesto u grupi.

Umesto da se pređe „samo“ 687 kilometara do „šangajske želje“ i četvrtfinalnog okršaja sa Poljskom, usledilo je znatno duže putovanje na sam jugoistok Kine. A uspeju li tamo da pobede Argentinu, u četvrtfinalu koje se igra u utorak, ići će se u 2.100 kilometara udaljen Peking, gde su zakazani završni mečevi za medalje, piše „Blic“.

Međutim, na prilično impresivne Argentince, koje predvode iskusni Luis Skola i lucidni plej Fakundo Kampaco, naši će — bez treninga.

© Foto : fiba.basketballBoban Marjanović na zagrevanju
Zbog „originalnih“ ideja FIBA, „orlovi“ će bez treninga na Argentinu - Sputnik Srbija
Boban Marjanović na zagrevanju

Centralni teren u Dunguanu je zauzet zbog utakmica za plasman, a od male sale se odustalo da bi se ekipa što bolje odmorila posle meča sa Španijom.

Dakle, bez novog treninga će naši ući u najvažniji meč na šampionatu planete, u četvrtfinale od kog zavisi da li će se igrati za medalje, ili će se svi ti snovi raspršiti.

Bili su u sličnoj situaciji naši kada su iz Fošana stigli u Vuhan, pa su u hotelu odradili „mini-pripreme“, jer su termini za treninge u hali bili takvi da su morali maltene da trče iz autobusa, pravo sa putovanja, u dvoranu. Dakle, ništa novo. Ali, iako bi sigurno značilo „orlovima“ da, kako to košarkaši vole da kažu, „osete dvoranu, parket i obruče“, nema sumnje da će u utorak od 13 časova dati sve od sebe da Argentince sklone sa svog puta ka dalekom Pekingu i završnim borbama za svetski vrh.

Tada je i selektor Srbije Saša Đorđević, ocenjujući organizaciju Svetskog prvenstva, izjavio da je „FIBA nekom majka, a nekom maćeha“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala