Tramp: Ništa ne znam o špijunu u rukovodstvu Rusije

© AP Photo / Alex BrandonDonald Tramp je već u nekoliko navrata oštro napadao četiri kongresmenke
Donald Tramp je već u nekoliko navrata oštro napadao četiri kongresmenke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da mu ništa nije poznato o špijunu koji je bio infiltriran u najviše redove ruskog rukovodstva i kog je CIA, navodno, izvela iz Rusije 2017. godine.

Istovremeno, Tramp je podržao saopštenje CIA povodom ove priče. Naime, CIA nešto ranije nije odbacila kao neistinitu činjenicu da je evakuisala špijuna, ali je ocenila da su spekulacije informacije da je to učinjeno zbog Trampa.

Podsetimo — „Si-En-En“ je saopštio da su američke specijalne službe evakuisale 2017. godine špijuna koji je bio na jednom od najviših položaja unutar ruskog rukovodstva.
Neimenovani izvor je za američku televiziju rekao da su specijalne službe evakuisale špijuna, jer je postajala zabrinutost da se Tramp nepažljivo odnosi prema tajnim dokumentima.

Ta odluka je bila doneta nakon što se Tramp sastao sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i tadašnjim ambasadorom Rusije Sergejem Kisljakom, kada su obe strane razmenile tajne informacije o terorističkoj organizaciji DAEŠ.

Po tom pitanju se oglasio i ruski senator Franc Klincevič, koji je ocenio da je u pitanju lažna vest i da je u pitanju samo pokušaj da se diskredituje Tramp.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala