Rusija i Belorusija kreću u izviđanje Poljske

© Wikipedia / Konstantin Nikiforov Avion AN-30
Avion AN-30 - Sputnik Srbija
Pratite nas
U okviru realizacije Međunarodnog ugovora o otvorenom nebu, vojnici Rusije i Belorusije će od 9. do 13. septembra izvesti izviđački let iznad teritorije Poljske, dok će SAD i Ukrajina od 9. do 14. septembra izvesti takav let iznad Rusije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, a prenosi televizija „Zvezda“.

Televizija prenosi da će se za let iznad Poljske koristiti ruski avion za izviđanje An-30B, a maksimalni domet leta će iznositi 1.400 kilometara.

„Ruski izviđački avion će izvesti let u skladu sa maršrutom koja je dogovorena sa zemljom koja se izviđa. Poljski stručnjaci će u avionu kontrolisati upotrebu opreme za nadgledanje i poštovanje odredbi sporazuma“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je takođe obavestilo da će SAD i Ukrajina izvesti zajednički osmatrački let iznad Rusije na rumunskom izviđačkom avionu An-30. Ruski stručnjaci, koji će se nalaziti u letelici, kontrolisaće strogo poštovanje dogovorenih parametara leta i primenu opreme za nadgledanje.

U okviru realizacije Bečkog dokumenta iz 2011. godine o merama jačanja poverenja i bezbednosti, od 9. do 12. septembra ruska grupa inspektora planira da osmotri oblast na teritoriji Nemačke. Cilj inspekcije će biti da se utvrdi obim vojnih aktivnosti na tom području, ili odsustvo vojnih aktivnosti. Proveravaće se površina od oko 14. 000 kvadratnih kilometara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala