Slavni operski pevač pod istragom zbog seksualnog uznemiravanja više žena

© AP Photo / Laszlo BaloghPlasido Domingo
Plasido Domingo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Udruženje koje zastupa operske pevače i osoblje „Američkog esnafa muzičkih umetnika“ saopštilo je danas da je pokrenulo sopstvenu istragu o seksualnom uznemiravanju koje je navodno počinio čuveni operski pevač Plasido Domingo, navodeći da nije sigurno u rezultate istrage operskih kompanija.

Udruženje je navelo da je istragu pokrenulo nakon dve vesti agencije AP, u kojima je više žena optužilo Dominga za seksualno uznemiravanje i za nedolično ponašanje, prenosi AP.

U elektronskom pismu koje je udruženje poslalo svojim članovima ističe se da su tražili od kompanija koje zapošljavaju 78-godišnjeg pevača da istraže ove navode, ali da kompanije nisu bile spremne na to, ili nisu bile u mogućnosti da Udruženju dostave uverenja o obimu i vremenu istrage, kao ni informaciju da li će rezultate javno objaviti, ili će na neki drugi način o tome obavestiti Udruženje.

Opera Los Anđelesa, u kojoj je Domingo dugo godina bio generalni direktor, angažovala je spoljnog savetnika da vodi istragu, ali je odbila da otkrije bilo kakve detalje o tome kako će se istraga sprovesti, ni da li će rezultati biti objavljeni, preneo je Tanjug.

Udruženje dalje navodi da će istragu voditi tužilac Brus Mafeo, nekadašnji savezni tužilac, koji trenutno radi za kompaniju „Kozen O'Konor“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala